Blokpallets

Blokpallets, zowel nieuw als gebruikt

De term blokpallets wordt algemeen gebruikt voor pallets die van alle vier zijden toegankelijk zijn voor een handpallet-truck of een heftruck. Zoals de naam al aangeeft is de pallet voorzien van blokken of klossen, die meestal op de hoeken van de pallet zijn aangebracht. Doordat de pallet van alle vier zijden mechanisch kan worden verplaatst of omhoog gebracht, is deze pallet het meest geschikt voor opslag en transport. Het kopen van een dergelijk blokpallet doet u bij Pallethandel de Bruijn in Rucphen.

Blokpallets worden ook wel vierwegpallets genoemd

Door de toegankelijkheid van alle zijden van de pallet wordt het een vierwegpallet genoemd. Het is hiermee het ideale pallet om te kopen. De maatvoering van de pallet is daarbij niet van belang. Blokpallets worden in allerlei maatvoeringen geproduceerd. De pallets worden meestal van hout gemaakt maar kunststof kan ook. U kunt dus een blokpallet in diverse maten en materialen bij ons kopen. Dit type pallets zijn vanwege deze kenmerken onmisbaar in het wereldwijde transport van goederen. Vanwege de duurzaamheid van de materialen die gebruikt worden in pallets, behoort reparatie van pallets ook tot onze werkzaamheden. Door reparatie hoeft u niet direct een nieuwe blokpallet te kopen.

Het draaggewicht dat een blokpallet, is sterk afhankelijk van de dikte van de blokken en planken. Een blok pallet wordt (ook wel) vierweg pallet genoemd, aangezien deze blokpallets door een heftruck vanaf alle vier de kanten is op te tillen.

Blokpallets hebben doorgaans de afmeting van 100 cm x 120 cm.
Door deze gangbare afmeting, worden blok pallets ook wel eens aangeduid als industriepallet.
De keuze voor het type blokpallet is afhankelijk van het geplande gebruik, het te vervoeren materiaal, de regelgeving, de manier van transport en het geplande onderhoud. Een blok pallet is na de europallet de meeste gebruikte palletvorm en is erg geschikt voor palletstellingen.

Blokpallets in alle soorten en maten

De blokpallets zijn verkrijgbaar verschillende uitvoeringen (materiaal, gewicht maten). Wij hebben ook blokpallets op voorraad die geschikt zijn voor gebruik met een palletstapelaar, denk hierbij aan fruitpallets.

Meest voorkomende formaten:

Meer informatie?

Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op voor nieuwe of gebruikte blokpallets.
Bel naar: 0165 343 037 of mail naar: info@debruijnpallets.nl

Eigen haal- en brengservice

Eigen haal- en brengservice

Bekijk details

Voorraadbeheer

Geen overtollige pallets meer!

Bekijk details