Europallets

Europallets, zowel nieuw als gebruikt

Europallets kopen

Europallets kopen doe je bij Pallethandel de Bruijn in Rucphen, vlakbij Breda. Deze pallets werden oorspronkelijk ontworpen in de jaren ‘60 als standaard voor het Europese treintransport. Deze pallets hebben afmetingen van 80 bij 120 centimeter. De Europallet is te herkennen aan de klossen onder de pallet, op de ene klos staat Euro en op de andere klos meestal EPAL.

Er gelden EPAL normen wanneer u Europallets gaat kopen

Europallets mogen niet zomaar gemaakt worden. Ze dienen gemaakt te worden volgens bepaalde EPAL normen. Hier houden wij bij De Bruijn, pallethandel rondom Roosendaal, uiteraard een scherp oog op. Een onbeschadigde Europallet gemaakt volgens de normen, kan maximaal 2000 kilo dragen, maar alleen indien het gewicht gelijkmatig verdeeld is. Het zijn nog altijd de meest gebruikte pallets in Europa. Het is dus belangrijk om alleen Europallets te kopen die onbeschadigd en volgens deze normen gemaakt zijn.

De ISPM-15-normering

Om de verspreiding van organismen en parasieten tegen te gaan, is deze behandelmethode voor de export van hout naar een groot aantal landen vereist. Indien gewenst kunnen we bij onze palletgroothandel uw Europallets na het kopen daarom voorzien van een ISPM-15-certificaat. Voor pallets die binnen de Europese Unie blijven is deze behandeling in de meeste gevallen overigens niet nodig.

Koop gebruikte pallets bij ons over

Naast het kopen van Europallets is het ook mogelijk pallets die niet langer in gebruik zijn aan ons te verkopen. De verkopende partij krijgt een marktconforme vergoeding wanneer de pallets in goede staat verkeren. Deze pallets koopt u vervolgens bij ons over. Neem voor meer informatie contact met ons op via 0165 343 037. Wij zijn de partij om te benaderen wanneer u Europallets in regio Roosendaal nodig heeft.

Eigen haal- en brengservice

Eigen haal- en brengservice

Bekijk details

Voorraadbeheer

Geen overtollige pallets meer!

Bekijk details